Кристиян Добрев тъжи за ситуацията в Локо (Сф)

снимка: БГНЕС

Спортният директор на Локомотив София Кристиян Добрев изрази надежда, че столичният клуб ще продължи да съществува, но подчерта за пореден път, че състоянието на "железничарите" в момента е трагично, предаде репортер на БГНЕС.

Добрев от няколко дни е в открит конфликт с единия от собствениците на клуба Петър Касев, който не пожела да присъства на днешната пресконференция, тъй като "не иска да пада на нивото му".

Добрев каза, че тревожното състояние на Локомотив се дължи на бездействията на новите собственици Касев и Кирил Льосков. Спортният директор поясни, че е заплашван със съд от Касев и затова говори като частно лице, а не от името на Локомотив.

"Можехме да говорим за евентуални участия в Лига Европа, в "А" група, а стигнахме дотук, че отборът няма възможност да участва почти и в югозападната "В" група.

Престанете да асоциирате ПФК Локомотив София единствено и само с мъжкия отбор. В клуба има администрация, има работници по стадиона, детско-юношеска школа с над 200 деца, чиито съдби са пряко свързани с това, което се случва с Локомотив. Представителният отбор е върхът на айсберга.

Както знаете, под водата се крият 2/3 от айсберга. За мен в момента Локомотив София няма представителен отбор. Футболистите от провинцията от първия отбор си тръгнаха, а тези от София – 12 на брой, не участват в тренировки, за мен мач в Гоце Делчев в неделя няма как да има. Големият проблем е надолу какво се случва с детско-юношеската школа. Не знам да има по-голямо кощунство от това, да убиеш детските мечти.

А това се случва тук. На моето дете също убиват мечтите. То е в къщи и реве. Ако има Господ, той да съди тези хора за действията им. Не мога да кажа дали този Локомотив има бъдеще, или няма. Наистина, Локомотив трябва да генерира някакви приходи, за да може да функционира като клуб. Да, това е така. Но ако не може да генерира определени приходи, мажоритарните собственици под някаква форма трябва да субсидират това дружество или фирма.

Предназначението на Локомотив София е да извършва спортна дейност. След като това финансите не достигат, задължение на мажоритарните собственици е да кредитират или да субсидират клуба. За момента това не се получава. Аз чух, че Локо трябва да се оправя с парите, които са влезли в клубната каса с парите от билети. Ако си мислите, че клубове като Реал и Барса могат да се издържат само с билети, дълбоко се лъже г-н Касев.

Аз съм служител и не е мое задължение да намирам с лични средства или с някакви други съживяването на този клуб. Малко бъркаме понятията спортен директор примерно с административен или маркетингов", каза Добрев. Накрая той изрази надежда, че лично премиерът Бойко Борисов като спортен човек ще вземе решение за спасяването на Локомотив.

"Той е човек, който милее за спорта и може би един ден ще вземе правилното решение и ще помогне на тези деца", заключи Добрев. /БГНЕС