Кристиано се оправда пред съда, финтира медиите

снимка: БГНЕС/EPA

Днес бе един от най-важните дни за Кристиано Роналдо. Звездата на Реал (Мадрид) имаше прослушване в съда, където пледира, че е невинен по обвиненията за укриване на данъци в периода 2011-2014 година. Португалецът се произнасяше в съда в предградие на Мадрид повече от един час и без да използва преводач. Футболистът е прочел дълга декларация, с която обявява, че е напълно невинен.

Стотици журналисти чакаха пред сградата още от сутринта, за да интервюират Кристиано след излизането му. Носителят на "Златната топка" обаче е отказал да говори пред тях, а вместо това ще им бъдат раздадени копия от речта му.

Роналдо е обвинен, че е укривал данъци и е ощетил испанската хазна с 14,7 милиона евро. Предполага се, че той е използвал офшорни компании на Вирджинските острови и Ирландия, за да избегне допълнителните налози. Прокуратурата настоява Кристиано да излежи общо минимум 7 години зад решетките.

Ако бъде признат за виновен обаче, той няма да лежи в затвора, а ще трябва да изплати тези 14,7 милиона плюс още толкова във вид на глоба.