Кристиано изригна: Искам в Англия, там нямам проблеми с данъци

Суперзвездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо е заявил в съда, че иска да се завърне в Англия, защото там е нямал никакви проблеми с властите. Както знаете, португалецът имаше изслушване преди седмица заради обвинение за укриване на данъци от испанската хазна в продължение на три години.

Тогава той пледира, че е невинен. "В Англия нямах тези проблеми, затова искам да се върна там", е казал Роналдо според вестник "Сън". "Винаги съм плащал данъци. Винаги. И в Англия, и в Испания. Не мога да скрия нищо, би било неправилно да го сторя", е заявил Кристиано в реч, която досега не бе публично достояние.

"Аз съм като отворена книга. Просто трябва да напишете името ми в Гугъл и всичко за Кристиано излиза наяве. Дори списание "Форбс" имат информация колко пари печеля", споделил пред съдиите носителят на четири "Златни топки". "Когато адвокатите ми кажат, че всичко е наред с данъците, аз им вярвам", е отсякъл Роналдо.

Именно проблемите с властите бяха причината той да е в епицентъра на трансферните спекулации това лято. Червената лампичка в лагера на Манчестър Юнайтед веднага светна и Жозе Моуриньо опита да върне португалеца на "Олд Трафорд", но това бе неуспешен ход. Роналдо също желаеше да напусне, но проблемите се уталожиха и той заяви, че остава играч на Реал (Мадрид). Явно обаче той все още има желание да се махне от Испания.