Кръгла нула! Цвети Пиронкова изяде геврек от немкиня

снимка: БТА

Родна ракета №1 при жените Цветана Пиронкова бе разнебитена още на старта на турнира в Линц, Австрия. Пловдивчанката бе отупана от германката Аника Бек с 0:2 сета (0:6, 4:6). 

Сервисът на българката беше под всякаква критика и на практика не работеше в този мач. Тя успя само веднъж да спечели подаването си в тази битка и логично отстъпи на 53-та в света. 

В първия сет Цвети сякаш отсъстваше от корта. Тя реализира само пет точки през цялото му времетраене, а Бек не допускаше грешки. Това логично доведе до победа с 6:0. На тенис език загуба на сет на нула се нарича "геврек". кръгла нула, каквато бе и нашето момиче на корта.

Във втората част Пиронкова оказа повече съпротива, но и това не беше достатъчно за обрат. Този сет беше истински фестивал на пробивите, след като в 10 изиграни гейма, двете тенисистки се пробиха общо 7 пъти. 

След бърза размяна на загубени подавания, Аника Бек най-после взе сервис-гейма си и поведе с 3:1. Този малък аванс се запази до края, като двете печелеха геймове една след друга, макар че предимно ставаше въпрос за пробиви.