Край на сагата: Божинов скъса договора си с Партизан

снимка: БГНЕС/EPA

Българският нападател Валери Божинов вече не е футболист на Партизан. След три часа разговори с ръководството на клуба Божинов и шефовете са решили да разтрогнат договора по взаимно съгласие, въпреки че той изтича в края на сезона.

Божинов се е отказал от всичките заплати до края на контракта, както и тези, които още на са му изплатени, за компенсация, че Партизан не е имал шанса да го продаде.

Спекулациите, че родният футболист ще напусне "гробарите" вече два месеца заливат всички сайтове на Балканите.

Най-сетне всичко това свърши.

"Партизан е моят клуб! Тук ми харесва много и съм безкрайно благодарен на хората, които ми дадоха възможност да играя в този велик отбор", заяви Божинов секунди, след като скъса договора си с сръбския тим, пред kurir.rs.

"Изживявах труден етап от моята кариера, а от Партизан ми подадоха ръка. Никога няма да забравя това. Не съм гневен, че си тръгвам. Това е животът, всички трябва да продължим рано или късно. Искам да призная, че това е много трудна раздяла за мен", добави още българският нападател.

"В Партизан играят много велики играчи, а младоците са уникално талантливи. Нормално е шефовете да дадат шанс на перспективните и млади деца, а не на хора на моята възраст. Да призная и аз бих направил така, ако съм шеф", заяви Божинов.

Въпреки всичко Валери заяви, че ще остане верен фен на "гробарите".

"Още в неделя ще бъда в Белград, за да подкрепя бившите си съотборници срещу Рад", обеща Божинов.