Красимир Иванов: Ще има титла и Купа, няма козирка

снимка: levski.bg

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов разкри защо точно Делио Роси е бил избран за треньор на "сините" и заяви, че ще му даде цялата си подкрепа. Той направи това в предаването "Домът на футбола".

"Искахме да намерим човек, който да има желание да работи, защото търсим промяна в отбора. Бяхме впечатлени от желанието на Делио Роси да работи с клуба. Бих казал, че отношението му към детайла - да посети стадиона, да се запознае с Левски, изигра важна роля в преговорите. Ще има културно предизвикателство пред него. Тук идва и моята роля - той да получи подкрепа на всяко ниво, за да може да осъществи идеите, които има за развитието на отбора. Важното е, че намерихме достатъчно пресечни точки с него. Смятам, че разходите за Делио Роси са оправдани. За нас това не е разход, а инвестиция, но в никакъв случай не е рискова инвестиция. От страна на ръководството той е получил кредит на доверие. Предполагам, че феновете искат бързи резултати, въпреки че самият Роси каза, че не може да се очаква мигновен прогрес", сподели Иванов.

Той разкри голямата цел на Левски през този сезон, която ръководството е поставило на Роси - титлата и Купата на България. "Нашата цел е да се борим за титлата и Купата. Не сме се отказали от тези цели и се стремим към тях и през този сезон. За по-големи цели не сме говорили. Има предизвикателства, но ние ги обичаме. Радвам се, че има силна конкуренция. В интересите на спорта е да имаме силно първенство".

Иванов сподели, че ще се инвестира и в стадиона, но прословутата козирка няма да бъде завършена до края на годината. "Задълженията на Левски се управляват. Не търсим рязкото им намаляване. Внимателни сме да не допускаме нови грешки, но и инвестираме в клуба. В краткосрочните ни цели не влиза завършването на козирката. Не сме го въвели като цел до края на годината. Полагаме усилия през зимния сезон да съхраним състоянието на сектора", сподели спортният директор на "сините".