Красимир Инински бе преизбран за шеф на бокса

Красимир Инински бе преизбран за нов 5-годишен мандат за президент на Българската федерация по бокс. Това се случи по време на днешното редовно Отчетно-изборно събрание на федерацията, проведено в Спортната палата. Инински бе единствен кандидат за поста и бе преизбран с единодушие.

Първата му проява от новия мандат ще е 67-ото издание на международния турнир за мъже и жени „Странджа“, който ще се проведе от 23 до 27 февруари в столичната зала „Универсиада“. За него у нас ще пристигнат над 460 участници, от които състезателите са 194 мъже и 114 жени от 40 страни. Кантарът и жребият за състезанието ще е на 22 февруари вечерта в парк хотел „Москва“. Сесиите ще се провеждат от 14 и от 18:30 часа на два ринга, а финалите са на 27 февруари (събота) от 15 ч.

България ще участва с повечето от най-добрите си състезатели при мъжете и жените, като турнирът ще е официален дебют на новия старши треньор от Куба Жоел Еухенио Солер Арате. Надпреварата ще пропусне Радослав Панталеев (81 кг), който по време на лагера на Белмекен е получил възпаление на сухожилие и още не е готов за игра. В неговата и в категория до 64 кг националите няма да имат свой представител, но на ринга ще излязат боксьори от клубните отбори.

Ето и съставът на националите за турнира „Странджа“:

Мъже

49 кг: Тинко Банабаков и Димитър Илиев

52 кг: Даниел Асенов

56 кг: Стефан Иванов и Душко Благовестов

60 кг: Елиан Димитров

69 кг: Симеон Чамов

75 кг: Антон Димитров

91 кг: Тервел Пулев и Кристиян Димитров

+ 91 кг: Петър Белберов.

Жени:

51 кг: Стойка Петрова и Станимира Петрова

60 кг: Светлана Каменова

64 кг: Симона Симеонова.