Краси Балъков за мача с ЦСКА и резила в Европа

снимка: pfclitex.com

Наставникът на Литекс Красимир Балъков даде традиционния си брифинг, на който говори обстойно за ситуацията в тима след загубата в евротурнирите, за предстоящото дерби с ЦСКА в А група и други актуални теми.

„Няма да променям начина на игра, на който съм учил футболистите досега. Искаме да играем агресивен и офанзивен футбол, да сме динамични и често да бъдем близо до противниковата врата. Нормално е в такъв момент, когато загубиш да има  недоверие в някои неща, но ние сме убедени, че такъв начин на игра ще ни донесе успех и затова продължаваме да играем по същия начин. Мачът с унгарците мисля, че беше много добър, макар, че не завърши добре за нас. Ние ще си търсим в Унгария нашия шанс, но сега мислим изцяло за ЦСКА и сме готови за този двубой”, бяха първите думи на старши-треньора.

“В ЦСКА дойдоха много нови състезатели, но аз познавам много добре Стойчо Младенов. Той също изисква от двоя отбор агресивност, има свой начин на игра.Ние сме наясно с играта на ЦСКА, нагласили сме се и искаме от първата  минута да сме концентрирани на терена. Надяваме се да стане хубав мач.

Аз обаче не смятам да правя промени в състава, заради недоволство от някои играчи. Имаме много мачове е и  в тях ще използваме всички футболисти. Сигурно утре ще пуснем някои свежи състезатели. Разчитам на всички, които са в отбора и всеки един от тях трябва да е готов във всеки един момент да влезе и даде всичко от себе си. Не ме е страх как ще завърши мача с ЦСКА. Във футбола всичко е възможно, а и все пак излизаме срещу ЦСКА. Очаквам динамичен, здрав двубой. Нямам никакви негативни мисли в главата си, подготвени сме и излизаме за победа.

Не вярвам, че със Стойчо Младенов може да се изненадам тактически и игрово в този мач. Изненада може да има само от самите футболисти, ако те са по-агресивни и вкарат  повече голове. Да се надяваме, че при нас този път ще есе получат нещата. Миналия мач нямахме късмет с реализацията, надявам се срещу ЦСКА да сме си взели поука и да коригираме  тези грешки. Виждам, че в лицата на футболистите има желание, което е много важно след една такава загуба”, сподели още Балъков

“Феновете ги разбирам напълно, след като второто полувреме нещата не тръгнаха кака както ни се искаше. Става въпрос за Косоко. малко хора знаят, че той по религия е мюсюлманин и има традиции, които спазва. Ние се опитваме да го използваме с качествата, които има. Той е един много качествен футболист. второто полувреме в мача с Диошдьор се поизмори и трябваше да го извадя малко по-рано. Разбирам ги феновете, но ще ги помоля да ни подкрепят до последната минута, защото не става въпрос само за един играч, а за целия отбор. Може би в мача с ЦСКА Косоко няма да започне заради физическото му състояние, но той има качества, дори и през второто полувреме да влезе и да ни помогне.

Що се отнася до чужденците, виждате, че в цяла Европа отборите са съставени от много чужденци. Просто трябва да се намеРи синхрона между тях и собствените играчи. Не трябва да го коментираме толкова този въпрос, защото се създава впечатление, че българите сме против чужденците, а то не е така. Чужденците, които са в българските отбори трябва да се чувстват комфортно и разбира се да работят, защото, ако не работят ще усетят и тежката ръка на треньора. Ние обаче не разделяме отбора на чужденци и на българи, а младите ни футболисти, повечето от които са на европейското първенство с националния отбор и тези които са тук, ще получат своя шанс и ще покажат на какво са способни. Ние искаме да има конкуренция  и да няма разделение в отбора”, каза легендарният халф на националния отбор.

“Сега не е време да коментираме първенството , което започва. Винаги съм казвал, е по-малкото отбори създават по-голяма конкуренция, но това е работа на ЛФС, а не наша. Луогорец разбира се е абсолютен фаворит. Той е един много компактен отбор. Няма каква да се заблуждаваме, те са основния кандидат за титлата. Ние, ЦСКА, Левски, Берое също ще се опитаме да направим първенството много по-интересно отколкото беше миналата година”, завърши наставникът на оранжевите.