Красен Кралев удари по Боби Михайлов и сие - поиска ревизия в БФС заради нарушения

снимка: ММС

Министърът на спорта Красен Кралев гостува в сутрешен блок по Нова ТВ. Там той разясни, че очаква проектът за новата Висша лига да бъде представен съвсем скоро. Според него до този момент правилата в българския футбол не са се спазвали и поради тази причина са необходими реформи. Той дори заяви, че е необходима ревизия на начина, по който са подредени нещата в БФС.

„Ясно е, че футболът има нужда от подкрепа и реформа. Правилата са били доста различни досега, много от тях не са се спазвали. Налага се ревизия на начина, по който са подредени нещата в БФС. Повечето собственици на клубове са узрели за този момент. Въпросът е да се избере правилният формат. Може би говорим за Професионална лига. Не става дума за даване на шанс на Литекс, Локо Сф или ЦСКА да се върнат. Става дума за тези отбори, които имат възможности, имат база, спазват финансовия феърплей – това трябва да е принципът. Защото само за връщането на два или три отбора няма да е сериозно.

"Работи се, мисля, че съвсем скоро ще можем да представим проекта, за да се обсъди със собствениците и ръководители на футболни клубове“, коментира Кралев.

Както е известно, очаква се през следващата седмица да бъдат разпратени поканите на клубове от А, Б и В група за дискусията около новия формат на първенството.