Кралев твърд: Искаме Мондиал 2030 с 4 стадиона, Боби не е пияница

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви потвърди, че България ще направи всичко, за да приеме Мондиал 2030 съвместно с Гърция, Румъния и Сърбия. Ще кандидатстваме за световното първенство през 2030 година с четири стадиона. Два от тях са в София. Единият е „Васил Левски“, който ще бъде реновиран, за да отговаря на изискванията. Правят се проучвания за мястото, където да бъде построен нов национален стадион. Един стадион ще има във Варна. Там има едно съоръжение в строеж. Четвъртият ще бъде в Пловдив, където има стадиони, които да бъдат ремонтирани и да отговарят на критериите, коментира министърът на спорта в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Можем да кандидатстваме без построен стадион. Не може да се изгради за две години, когато трябва да подадем документацията. Не сме само ние, които нямаме готови съоръжения. Румъния има само един стадион, който отговаря на изискванията на ФИФА. Гърция има олимпийския стадион, който може да приеме откриване и финал, но трябва да претърпи ремонт, за да отговаря на най-новите критерии, разкри Кралев.

Министърът внесе и яснота относно ситуацията, в която изпадна Борислав Михайлов по време на срещата на върха на България, Сърбия, Румъния и Гърция, която се състоя в Белград в края на декември. Борислав Михайлов ми каза, че има остри болки в коляното и схващания по целия крак надолу. Той дълго време стоя прав. Преди пресконференцията на премиерите, Боби участва и в друга среща, която продължи дълго. Затова получи тези проблеми и повикахме момичето, което му помогна да излезе от залата. Посъветвах го да отиде да се поразтъпче. Той беше в перфектна кондиция и само пет минути по-късно сам се върна на пресконференцията. Чел съм всички коментари в социалните мрежи. Не съм съгласен с тях, тъй като бях най-близо до случващото се. Сравненията с ишиаса на Жан-Клод Юнкер е неуместна алегория, разясни Кралев.

Той коментира и нежеланието на Григор Димитров да участва на турнира София Оупън, който ще се проведе в „Арена Армеец“ в началото на февруари. Григор Димитров не е прав в изказването си за липсата на „Фючърс“-и „Чалънджър“-и. Имало е много „Фючърс“-и в България, на които е трябвало да играе, а той е ходил другаде. У нас има един много добре и професионално организиран турнир. В най-силната година на този турнир, когато ще дойдат да играя тенисисти с по-висок ранкинг от неговия, той предпочита да не участва. Винаги е добре дошъл на София Оупън, когато реши да играе, каза Кралев.