Кралев открива "Странджа", защото пак е патрон

Световната ни шампионка от Корея 2014 Станимира Петрова ще излезе първа от българските боксьори на ринга в зала „Универсиада” в 67-ото издание на международния турнир „Странджа”. Носителката на купата при жените от 2015 г. ще започне защитата на трофея си срещу Алем Елгул от Тунис. Срещата им в категория до 51 кг е в първата сесия на надпреварата, която започва в 11 ч. днес, и ще се проведе около 12 ч.

На двата ринга в „Универсиада” сутринта няма друго българско участие. Следобед от 15:15 ч. е втората сесия, в която от националите ни ще боксират Димитър Илиев и Симона Симеонова. В категория до 49 кг съперник на Илиев ще бъде Мухамед Унлу от Турция, а Симона ще срещне китайката Ян Венлу при 64- килограмовите.

В 19:15 ч. турнирът ще бъде открит официално от министъра на спорта Красен Кралев, който е патрон на състезанието. Вечерната сесия започва веднага след това – в 19:30 ч. Първи на ринга от нашите ще се качи Калин Маврудиев, който намери място в тима ни в последния момент в свободната категория до 64 кг.

Още трима български боксьори ще започнат участието си на „Странджа” днес. Джоана Нуамеруе (64 кг), Иван Симеонов (91) и Спас Калоянов (81) ще представят своите клубни отбори. Интересното е, че Джоана е републиканска шампионка по кик бокс, участничка е в „България търси талант” и е сестра на световния ни шампион по кик бокс Дюк Нуамеруе.