Кралев: Българският бокс тепърва ще ни радва

снимка: БГНЕС

"Много съм доволен, че Севда, Станимира и Деница успяха да се реализират. Свидетел съм колко много труд и усилия положиха в последните две години", каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев след триумфа на българските боксьорки на Европейското първенство.

"Особено за Станимира тази година беше много трудна след неуспешните й участия на Световното първенство и на Олимпиадата", добави министърът.

Според него първенството е било на много високо ниво, като в подкрепа говори факта, че медали са взели 16 държави, а 12 са класирали финалисти.

"Женският бокс е един от спортовете, които ще ни радват в бъдеще. Горд съм с това, което Българската федерация по бокс, треньорите и състезателите направиха. Като знам колко добри състезатели има при девойките и юношите, аз съм спокоен за българския бокс", завърши спортния министър.

България участва с 5 състезателки на Европейското първенство по бокс в София и спечели 3 златни медала. Три златни медала от едно европейско първенство по бокс страната ни е печелила само през 83-та година във Варна и през 93-та в Бурса при мъжете.

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински връчи на министър Красен Кралев плакет на Европейската боксова конфедерация за заслугите му към развитието на българския и европейския бокс.