Кой е по-добър - Кристиано, Роналдиньо или бразилският Роналдо? Ето отговора на Ибра

Суперзвездата на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович бе поставен пред труден избор. ESPN накара шведа да посочи най-добрия футболист измежду Кристиано Роналдо, Роналдо и Роналдиньо. Без да се чуди много, острието на „червените дяволи“ заложи на бразилеца Роналдо, като се обоснова.

„Мисля, че изборът ми ще падне на Роналдо. За мен той е бил пример, който е показвал какво представлява футболът. Всичко, което правеше той, оставяше другите с отворена уста. Дриблите му, начинът, по който тичаше, по който бележеше...Той бе истински феномен. Това, което постигна, мисля, че няма кой да го повтори. Защото това му бе вроден талант, не бе постигнато само с труд. Такъв футболист като него не се създава, той се ражда. Уникален е“, обясни нападателят.

„Роналдиньо също бе отличен състезател. Играхме заедно в Милан, но тогава вече не изживяваше най-добрите си дни. Въпреки това, обожавах да съм на терена с него. Помня го как тичаше с тази си коса, как бързо дриблираше, когато поискаше, останалите играчи на терена приличаха на деца покрай него“, продължи Ибра.

За финал шведската звезда коментира водещата фигура на Реал Мадрид – Кристиано Роналдо: „Нямах възможността да играя с него. Той обаче е различен, защото при него всичко е плод на тренировки, не е вроден талант...“