Ковач: Резултатът не е реален

снимка: БТА/AP

Селекционерът на Хърватия Нико Ковач призна, че Мексико повече е заслужавал успеха в двубоя между двата тима от Световното първенство 2014, но отчете, че неговият тим се е представил добре.

"Ацтеките" се наложиха с 3:1 над балканския състав и по този начин се класираха на осминафиналите на Световното по футбол.

"Играхме добре, но може би не чак толкова добре, колкото в първите два мача. Те (Мексико) заслужаваха победата след 90-те минути, въпреки че разликата от два гола е твърде голяма.

Един гол в полза на мексиканците щеше да бъде точното отражение на показаното на терена. Играхме добре през първото полувреме, но през втората част трябваше да променим нещо, защото се нуждаехме от успех.

Върнахме се към схемата 4-2-3-1 и загубихме контрола в средата на терена. Точно там загубихме двубоя. Приемам трудно факта, че получихме голове от статични положения. Малките детайли са решаващи на големите турнири

Знаем, че отборът ни разполага с класа, но ще анализираме това, което ни липсва. Трябва да се подобрим в тази насока. Показахме прогрес в отношение на последните шест месеца. Този процес на развитие трябва да продължи.

Класирането за Световното първенство е успех за нас. Имам договор и ще продължа да го изпълнявам. Не виждам причина това да не стане. И преди казах, че групата ни е доста тежка. Това е животът. Той продължава, благодаря ви и довиждане", сподели Ковач след мача.