Коутиньо с прочувствено писмо към Ливърпул

Новото попълнение на Барселона Филипе Коутиньо се обърна към бившия си клуб Ливърпул и феновете на тима от града на Бийтълс. Бразилецът бе продаден на Барса след трансферна сага, продължила половин година. Още от лятото той бе силно желан в Испания, като никога не е криел, че мечтата му е да играе на "Камп Ноу".

"Ливърпул е в много добра позиция, с много, много добри футболисти. Доказателство за това е подписването с Върджил ван Дайк. Мо Салах е чудесен футболист. С нетърпение чакам да видя как ще печелят трофеи и да се радвам на успехите им.

Нямаше да напусна Ливърпул за никой друг отбор, но Барселона е нещо различно. Това е мечта, магическо място за мен. Когато бях малък, обичах да гледам Роналдиньо, той разпръскваше магия по цялото игрище. Сега те имат Меси, който прави същото.

Дадох 100% от себе си, 100% от времето си докато бях в Ливърпул. Пет години играх там и направих всичко, което е по силите ми. Обичам този отбор, но е време за ново приключение. Имам толкова много хора, на които да благодаря в Ливърпул. 

Скоро ще се върна в Ливърпул, за да се сбогувам със съотборниците си, с треньорския екип и с хората, които помогнаха на мен и на моето семейство. Дължа им много. Сега гледам напред. Време е. Да, време е", написа бразилецът до бившия си клуб.