Костадинов: Фамилията ми плаши французите!

снимка: twitter.com

Халфът на българския национален отбор Георги Костадинов е водеща фигура в медиите преди световната квалификация с Франция утре. Причината, разбира се, е фамилията на играча на Макаби (Хайфа), която "петлите" асоциират със своя вечен футболен кошмар Емил Костадинов. Бившият полузащитник на Левски сподели пред официалния сайт на ФИФА, че целта на "лъвовете" е да победят Франция и да се класират на световното първенство в Русия. Той засегна и темата за своята фамилия, която според него плаши добълнително тима на Дидие Дешан.

"Не знам дали аз и съотборниците ми сме способни да причиним същия кошмар на Франция, както нашите предшественици, но ще дадем всичко от себе си това да се случи. Дано успеем. При всички положения ще бъдем движени от същата страст, като тях - да защитим честта на родината си. Не искам да коментирам формата си, за мен е важно да съм с екипа на България. 

Само си представям какво предизвиква моята фамилия в тази страна. У нас името "Костадинов" е записано със златни букви, защото Емил направи страхотни неща за родината, не само този гол в Париж. Пред наша публика просто сме по-силни, бихме вече Холандия и Швеция, което е голямо постижение. Ще бъде страхотно да победим и да се класираме на световното", сподели Костадинов.