Коща отряза тлъсти пари от китайци, Атлетико вече действа

снимка: sport.es

Два китайски клуба са поискали да привлекат под наем Диего Коща от Челси и дори са провели задълбочени разговори с агента му Жорже Мендеш. Шанхай СИПГ и Тянжин Куанджиян са били мераклиите за подписа на испанския национал, който е изпаднал в немилост в лондонския клуб. Трансферният прозорец в Китай обаче изтече и вече няма шанс да се осъществи подобна сделка.

Отборът от Шанхай е предложил на 28-годишния футболист премия от 3 милиона паунда само за подпис под контракт с клуба до ноември, информира "Сън". От ръководството на китайците са обещали и бонус от 10 милиона паунда, ако Шанхай спечели титлата в първенството. Коща пък щеше да получава по 285 хиляди на седмица.

Той обаче директно е отказал всички постъпили оферти от Китай. Бразилецът с испански корени има само една цел в момента - да се завърне в бившия си клуб Атлетико (Мадрид). "Дюшекчиите" са готови да платят на Челси 50 милиона паунда, за да си върнат обратно Коща, но "сините" искат с 10 милиона повече. Ако нападателят бъде привлечен от Атлетико, то той няма да може да играе до края на годината заради трансферното наказание на мадридския гранд да не картотекира играчи до зимния трансферен прозорец.