Корупцията в Англия засегна и Реднап: Знаел, че футболисти залагат на свои мачове

снимка: БТА/AP

Бившият мениджър на няколко елитни английски тима Хари Реднап заяви, че някои от футболистите под негово ръководство са залагали на мачове с тяхно участие, съобщи вестник Телеграф.

Специалистът говори за двубой, в който играчи са заложили за победа на техния отбор, защото коефициентите са били добри. Футболната асоциация в Англия (ФА) забранява на футболистите да залагат на мачове, в които участват. Мениджърите на отборите могат да съобщят, ако има нарушения на това правило. Вестник Телеграф пише, че Реднап не е заявил официално тази информация пред ръководството на ФА.

69-годишният Хари Реднап е бивш мениджър на Уест Хем, Портсмут, Саутхемптън, Тотнъм и Куинс Парк Рейнджърс. Самоличността на въпросните футболисти, които са залагали, не е разкрита. Реднап няма информация дали играчите на противниковите отбори са залагали на същите събития, подобно на футболистите под ръководството на опитния специалист.

Разкритието на "Телеграф" идва ден, след като в интернет се появи списък с имената на още корумпирани мениджъри и футболни агенти. А там е и името на самия Реднап.

Във въпросния предполагаем списък попадат имената на Стив Брус, Алън Пардю, Марк Хюз, Райън Гигс, Тони Пюлис, Хари Реднап и Дейвид Мойс.