Корупцията плъзна като зараза: Шокиращ списък може да срине английския футбол със земята

снимка: БГНЕС/EPA

Корупционният скандал в Англия продължава да тресе местния футбол. Съвсем възможно е най-големите специалисти във Великобритания да останат без работа.

Вестник "The Telegraph" "взриви" страната с разкритията, че заобикалянето на трансферните правила на ФА от страна на футболни треньори и ръководители е масова практика. От скритите камери на изданието вече изгърмяха доста знаменити специалисти като най-голямото име сред тях безспорно бе това на Сам Алърдайс, който набързо се прости с поста си селекционер на Англия.

"The Telegraph" обаче продължава с разкритията като в последните два дни сред имената на замесените се появиха това на Джими-Флойд Хаселбанк и асистент мениджъра на Саутхемптън Ерик Блек.

Нещата могат да поемат към доста по-опасен път. Тъй като се очакват още доста разкрития. Ако слуховете, които плъзнаха по интернет са верни, то в Англия няма да остане качествен треньор, който да не е склонен даприема пари под масата, за да заобикаля правилата на ФА.

Списък с 8 имена плаши всички на Острова.

Списъкът явно е стигнал и до популярния телевизионен водещ Стан Колимор, който написа в твоя Туитър акаунт: "Ако списъкът, който току-що видях е истина, АКО е истина, футболът в Англия никога няма да бъде същия."

Във въпросния предполагаем списък попадат имената на Стив Брус, Алън Пардю, Марк Хюз, Райън Гигс, Тони Пюлис, Хари Реднап и Дейвид Мойс.