Контузия на Цветан Соколов стресна Пламен Константинов

снимка: twitter

Лоши новини дойдоха от Турция за националния селекционер по волейбол Пламен Константинов - асът Цветан Соколов има травма и по-големият проблем е, че може да се окаже твърде сериозна.

"Говорих с Цецо, той е притеснен, аз също, и то много", заяви Константинов. "Проблемът е в рамото и предстои преглед. Не ми се иска да мисля, ако се окаже скъсано сухожилие, защото това означава не само че няма да играе в Световната лига, но вероятно ще отпадне и за Европейското. Цветан е важен играч и неговата липса ще бъде сериозен удар за отбора и амбициите ни.“

Соколов не влиза в групата във втори пореден мач на Халбанк (Анкара) от финалния турнир за титлата в Турция. Без него тимът изпусна шанса да се бори за златото, остана утехата от среброто и място в Шампионската лига. Халбанк победи Зираатбанк (Анкара) с 3:0, а Аркас Спор (Измир) стана шампион след 3:0 над Галатасарай (Истанбул).

Константинов събира националите на 4 май, като се преговаря за контроли с Гърция и Сърбия. „Има вариант гърците да дойдат тук, защото техният лагер ще е в Солун и разстоянието не е голямо", разкри Константинов. "Говорихме и със сърбите евентуално ние да пътуваме за Белград, ако има удобни самолетни полети. И за двата варианта обаче няма нищо сигурно“, допълва Пламен.

Антони Йорданов, "Труд"