Контузии мъчат Хауърд и Хюстън Рокетс

снимка: БТА/AP

Хюстън Рокетс е един от най-добрите отбори през последните месеци в НБА, като мнозина определят "ракетите" като един от отборите, които могат да спрат Маями ийт по пътя към трета поредна титла.

"Ракетите" обаче имат доста проблеми по-малко от месец преди началото на плейофите, а най-големият проблем е свързан с Дуайт Хауърд.

Центърът, който напусна Лос Анджелис Лейкърс през лятото, играе на ниво за новия си тим, като собоственоръчно подобри играта на "ракетите" в защита, както и вдигна нивото в борбата под двата коша. Напоследък обаче той е измъчван от контузии.

Срещу Филаделфия той е изпитал остри болки в глезена, като това е причината той да излезе от игра по време на третата четвърт. Също така Хауърд изпитва болки в гърба, които му попречиха да покаже най-доброто от себе си с екипа на Лейкърс.

Очаква се Кевин МакЕйл да намали минутите на Дуайт Хауърд в следващите няколко мача и да го извади от игра в края на сезона, в зависимост от това на кое място се намират Рокетс. Със сигурност обаче центърът ще получи почивка преди плейофите.

Другият проблем за Хюстън е контузията в глезена на Патрик Бевърли. Плеймейкърът измести Джереми Лин от стартовата 5-ца, като отборът е по-добър в защита, когато той е на паркета, но днес ще му бъде направен ядрено-магнитен резонанс, за да се установи до колко тежка е контузията в глезена.

Ако той не може да играе, Джереми Лин ще се завърне в стартовите 5, а Джеймс Хардън ще трябва да играе като плеймейкър за втората 5-ца на Хюстън.