Конте: Запазихме честта на италианския футбол

снимка: БТА/AP

Треньорът на Ювентус Антонио Конте заяви, че цяла Италия трябва да бъде горда от представянето на неговия отбор в Лисабон.

Ювентус отсъпи с 1:2 на Бенфика в първия полуфинал от Лига Европа след късен гол на Лима. Преди това „бианконерите“ бяха изравнили за 1:1 с попадение на Карлос Тевес. Домакините поведоха в мача още в третата минута с гол на защитника Езекиел Гарай.

Постигнахме добър резултат макар и малко несправедлив. Мачът стартира много неприятно за нас . Въпреки това ние взехме контрол над двубоя и не позволихме на Бенфика да прави каквото и да е.

"След като отбелязахме трябваше да ги повалим, за да капитулират, но те вкараха гол от нищото. Срамно е малко, че в такъв момент допуснахме попадение, докато се опитвахме да решим мача."

"Полуфиналът остава отворен в Торино и атмосферата ще бъде подобна на тази в Лисабон. Нашето представяне ми дава увереност. Не дойдохме да играем като типичен италиански тим. Атакувахме и държахме високо темпо. Запазихме честта на италианския футбол,“ добави Конте.