Конте притесни феновете на Челси: Италия ми липсва, няма да остана дълго

снимка: twitter.com

Мениджърът на Челси Антонио Конте притесни сериозно привържениците на "сините", като призна, че родната Италия му липсва. Когато специалистът дойде на "Стамфорд Бридж", той заяви, че възнамерява да остане дълго в лондонския клуб. Бившият наставник на Ювентус има още 2 години от договора си с Челси, но вече няма намерение да остава дълго в чужбина. 

"Италия ми липсва, без никакво съмнение. Не мисля да оставам в чужбина прекалено дълго. Италия е моята страна. Не знам кога, но ще се завърна, това е целта", призна Конте пред италианското радио "Anch’io Sport". 

Италианецът напълно зачеркна възможността някой ден да води тим от Китай. Той сподели една от мечтите си - да стане спортен директор.

"Китай? Не, твърдо не. Бундеслигата? Трудно е да се предвиди бъдещето. Нека просто да кажем, че работата на треньора е временна. Всичко зависи от резултатите, но моето желание е винаги да давам най-доброто от себе си, да завърша даден проект и след това да намеря подходящия следващ такъв, за да продължа. Факт е обаче, че Италия ми липсва. Освен това бих искал да вляза и в друга роля. В бъдеще може би мога да стана и спортен директор", обяви плановете си специалистът.