Конте издаде забрана за пица, кетчуп, яйца и пасти в Челси

Подобно на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити, Антонио Конте наложи жестока диета в Челси. Италианецът е маниак на тема физическа подготовка и е всеизвестно, че иска неговите играчи да могат да тичат повече от всеки свой съперник.

Оказва се обаче, че новият мениджър на "сините" изобщо не е доволен от състоянието на футболистите си, заради което наложи строг хранителен режим. Оттук нататък на футболистите на Челси е забранено да консумират пица, газирани напитки и кетчуп, пише "Сън".

И това не е всичко - от столовата на тренировъчната база на клуба ще бъдат премахнати всякакви мазни закуски и сладкиши. На футболистите е позволено да подправят храните си със сол и пипер, но се забраняват всякакви сосове, подобни на кетчуп, майонеза или горчица. Салатите пък задължително ще бъдат подправяни само със зехтин и никакво друго растително масло, и с балсамов оцет.

От менюто на футболистите се изхвърлят всички снаксове и чипсове, тестени изделия и яйца. Препоръчва се да се залага на пилешко и салата, тъй като според Конте играчите му са видимо "подути" по време на мачовете от подготовката досега. 

В Челси също имаше традиция при предишните мениджъри след победа отборът да се събира на пица, но вече ще се търси нов начин за сплотяване на колектива.