Конте и Марота преговарят другата седмица

Спортният директор на Ювентус Джузепе Марота обяви, че преговорите с треньора Антонио Конте за нов договор ще започнат едва следващата седмица, когато официално е свършил сезонът в Серия А.

Този уикенд е последният 38-ми кръг и Ювентус приема на 18-ти май от 16 часа Каляри на „Ювентус Стейдиъм“, макар отдавна предсрочно да си е осигурил трета поредна титла и да загуби шансове за други отличия през сезона.

Италианските медии не спират със спекулациите около бъдещето на Конте, преди Sky Sport 24 да се опита да внесе повече яснота, свързвайки се с Бепе Марота. По думите му обаче ясно личи желанието на треньора да търси другаде следващото си предизвикателство, което не се харесва на ръководството на Юве.

„Дано Конте да е използвал вчерашния финал по предназначение и да е потърсил съвет от икона като сър Алекс Фъргюсън за бъдещето на кариерата си“, каза многозначително Марота, визирайки факта, че Конте изгледа финала на Лига Европа на трибуните рамо до рамо с Фърги.

„Много пъти съм казвал, че искаме Конте да остане. Не мога да коментирам повече, защото вероятно ще бъда разбран погрешно. Когато сезонът свърши официално, ще говорим за бъдещето, включително това на Конте. Отношенията помежду ни са много спокойни и нищо не се е променило, независимо от някои информации в медиите“, каза Марота.