Константинов: Трябва да зарадваме феновете с победа над Канада

Треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов призна класата на САЩ след категоричната загуба с 0:3 гейма в „Арена Армеец“ вчера. След този мач „лъвовете“ имат минимални шансове за класиране за финалната шестица в Торино на световното първенство, което се провежда в Италия и България.

„Стараха се момчетата, имаше желание. Трябва да отдадем заслуженото на американците. Те изиграха страхотен мач, сервис, блок, защита. С този натиск, който упражняват от сервис, с тези блокиращи, с които разполагат, много е трудно, ако не отговориш със същия сервис, да играеш срещу тях. В момента те имат по-класният, по-опитния отбор и не случайно показват, че са със 7 победи от 7 мача досега. Те играят и без напрежение. Те са се класирали на 99% и преди мача. Когато нямаш някакво притеснение, може всичко да се получава. Просто трябваше да удържим да се държим близко, но волейболните аргументи бяха за тях", коментира Пламен Константинов след мача.

Мачът с Канада все още ни дава малки шансове да мечтаем за финалите. И ми се иска в последен мач от фазата в България, пред наша публика, да завършим с една победа", добави Гибона.

"Канада също е отбор, който последните 2-3 години има сериозно израстване. Видя се, че се задържаха в добри позиции, последните две години с Антига отборът има интересен облик, играят европейски стил волейбол. Ние не обичаме такива отбори, един сериозен за нас противник. Няма да е лесно, но ако сме пределно мотивирани, може да спечелим този мач", завърши Константинов.

Мачът е довечера от 20:30 часа и ще бъде излъчен по БНТ 1.