Конгресът на БФС ще се бъде след 6 месеца

Изборният конгрес на БФС ще бъде през февруари, съобщи източник от централата за в-к "24 часа". Мандатът на ръководството изтича догодина и общото събрание е насрочено за зимата, преди да се поднови първенството на България.

Със сигурност Борислав Михайлов ще се кандидатира за още един мандат, като продължава да е топфаворит за поста. Той е в изпълкома на УЕФА и е член на най-важната комисия на ФИФА за развитие на футбола.

Колкото и опозиция да има, едва ли ще се намери фигура, която да се изправи срещу бившия вратар на националния отбор.

Михайлов осигури и огромни пари, с които след дълги години бе направена база на националния отбор и нова сграда за футболния съюз до Националния исторически музей. Подобно съоръжение не е правено от години в българския футбол.

Така националите има къде да тренрат, след като заради реституция бяха премахнати терените в Банкя, които ползваха в първите години на демокрацията.

Със сигурност обаче след конгреса ще има сериозни сътресения в комисиите и ръководството на БФС, като вече се говори открито за промени.

Със сигурност ще има размествания и в изпълнителния комитет на съюза, както се случва на всяко общо събрание. Борислав Михайлов пое президентския пост от Иван Славков, след като Батето бе изключен от МОК заради скандалния филм „Да купиш игрите" по Би Би Си.

Конгресът тогава бе на 21 октомври 2005 година. По устав предложенията за президентския пост трябва да бъдат направени преди началото на конгреса, като те трябва да бъдат направени от клубовете.