Конфликт на интереси? Ел Голеадор съдил БФС за половин милион

снимка: Булфото

Кандидатът за президент на БФС Любослав Пенев е завел дело срещу съюза заради преждевременно прекратения му договор като селекционер на българския национален отбор. Това разкри вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков в интервю за предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт.

Ел Голеадор иска 500 хиляди лева за "неспортсменското" отношение на шефовете на родния футбол. Футболната ни централа е спечелила делото на две инстанции до момента, а сега се очаква и решението на трета.

"Лицето Любо Пенев съди Футболния съюз, искат се повече от 500 хиляди лева. Ако спечели, от коя страна ще е той? Да не се замесваме в съдебните саги. Платено ти е през тези години, ти съдиш Борислав Михайлов и Футболния съюз, който искаш да оглавиш. Има ли конфликт на интереси? Дали не се кандидатираме от няма и къде? Комисия ще има, ще преценява, сега всичко е една мъгла. Той има претенция, не неустойка. Ние вече сме се видели в съда, аз лично съм бил човекът, който трябваше да го предложи за прекратяване на взаимоотношенията заради слабите резултати. Не е имало извънсъдебно споразумение", разкри Йордан Лечков.