Компютър пресъздаде най-красивия гол на Пеле

снимка: fcbarcelona.cat

В рубриката "Незабравимите голове", Sporta.bg цели да ви припомни някои от най-забележителните попадения в историята на играта.

Футболът не случайно е определян за най-красивия спорт в света, тъй като чисто технически предразполага за атрактивни изпълнения от всякакъв тип.

През годините сме се нагледали на стотици шедьоври, изпълнени от всепризнати майстори на играта, като би било хубаво да си припомним някои от тях.

Краля на футбола Пеле не се нуждае от представяне, а ние сме сигурни, че ще останете очаровани от следващото видео.

През 1959 година легендарният бразилец бележи един от най-красивите голове в кариерата си, буквално подигравайки се със защитата и вратаря на италианския колос Ювентус.

С екипа на Сантос Пеле изнася истински рецитал в наказателното поле на "старата госпожа", като по магичен начин прехвърля топката над трима защитници на Юве, преди да стори същото и с вратаря на италианците.

За нещастие красивото изпълнение на "кариоката" не е запечатано на лента, като споменът за него носят единствено очевидците, които по това време са присъствали на стадиона.

Днес обаче ние получаваме уникалната възможност да се насладим на страхотния гол на Пеле във вратата на Ювентус.

Шедьовърът на Краля бе пресъздаден с помощта на компютърна технология и благодарение на описанията, дадени за случилото се от очевидците му. Резултатът от това е налице: