Компани вече тренира с останалите

снимка: БТА/AP

Защитникът на Белгия Венсан Компани, който получи травма в крака по време на мача с Алжир от началния кръг в група Н, отново тренира наравно с останалите си съотборници.

По-рано днес беше съобщено, че бранителят на Манчестър Сити най-вероятно няма да бъде на разположение на селекционера Марк Уилмотс.

"В последните два дни наистина Компани тренираше отделно под наблюдението на нашия физиотерапевт. От утре обаче ще влезе в общата група и на пълни обороти, макар и днес също да поигра в двустранния мач.

Нашият медицински щаб прави всичко възможно, за да го подготви за игра срещу Русия, каза още наставникът на Червените дяволи.

"В нашата група са събрани великолепни отбори, макар и да не са големите световни марки. За руският отбор мога да кажа, че опитът им е впечатляващ. Ще играем за победа срещу Русия, за да си гарантираме класирането във втората фаза, добави треньорът.

Белгия води в група Н на Световното първенство 2014 с 3 точки след успеха над Алжир, докато Русия и Република Корея поделиха по една точка след 1:1. 28-годишният Компани играе за страната от 17-годишна възраст, а до момента е навъртял 61 мача.

По всичко изглежда, че той ще бъде на разположение и за мача на легендарния стадион Маракана на 22-и юни.