Компани пропуска мача с Южна Корея

снимка: БТА/AP

Капитанът на националния отбор по футбол на Белгия Венсан Компани ще пропусне последния мач от груповата фаза на Световното първенство срещу Южна Корея. Защитникът се контузи по време на тренировка.

Треньорът на Белгия Марк Вилмотс потвърди, че капитанът на отбора ще пропусне мача довечера, поради контузия в областта на слабините.

Компани имаше основна заслуга за победите срещу Алжир и Русия, в които неговия отбор допусна само 1 попадение. Селекционерът допълни, че белгиецът е трябвало още тогава да пропусне няколко дни тренировка, за да се лекува от болки.

От щаба на Белгия съобщиха, че Компани е тренирал само 25 минути снощи, след което е напуснал тренировката, за да предотврати по-сериозна контузия. Аксел Витсел и Тоби Алдервайрелд също ще седнат на пейката, тъй като могат да натрупат жълти картони. Почивка може да бъде дадена и на Даниел ван Буйтен.

Вилмотс, заяви още, че след като неговият отбор вече си осигури класирането за следващата фаза, той е обмислял превантивно да запази Компани, за да се възстанови напълно.

Наставникът на Белгия ще трябва да направи още една промяна в състава си, след като друг централен защитник Томас Вермален също е контузен.