Коментар в Sporta.bg: БФС измъдри бизнесмодел, чрез който ще лапа по 500 000 от псувни

БФС си измисли интересен бизнесмодел, който гарантира на централата поне половин милион лева чисти пари на сезон за сметка на клубовете. От тази седмица Боби Михайлов и компания наложиха цензура на стадионите и всяко нейно нарушаване води до солени глоби. Само за последния уикенд БФС одруса клубовете с 9250 лева. При това урожаят е скромен, защото Пловдивското дерби се игра без публика. При наличието на фенове поне още 10 000 лева щяха да заминат при Боби и компания.

Интересното в случая е, че така и не става ясно кое скандиране е наказуемо и кое не. За първи път в историята БФС е оставил изцяло на усмотрението на Юри Кучев и неговите другари да преценят дали нещо е "нецензурно и вулгарно" или не. По тази логика практически всяка песен или скандиране може да мине в рубриката "забранено" и да доведе до глоба.

От ЦСКА вече анонсираха в шеговит стил, че ще издадат наръчник с позволените скандирания, но идеята изобщо не е толкова абсурдна. В крайна сметка след като ще се глобяваме е редно да знаем и кое води до снкция. Така че БФС е добре спешно да издаде една брошурка, в която да ограмоти феновете. Все пак за едни дадено скандиране е обидно, а за други - не. Нужно е да знаем какъв е критерият на Централата.

Никола Дърпатов