Коментар: БФС да забрани мачове в Коматево

Мачът между Ботев и Локо трябва да бъде отменен за неопределено време. Или изобщо да не се играе. Никаква полза от него – нито за клубовете, нито за зрителите, нито за телевизиите. А дали въобще може да се играе дерби на тренировъчната база в Коматево. Там не може да се играе никакъв мач. Поредицата от наказания за Ботев ясно казват – не играйте там, невъзможно е. Мястото е чудесно – най-доброто в страната, за тренировки,  контроли  и  детски мачове.

Ситуацията е абсурдна.  Веднъж се игра в Бургас, а сега пред празни трибуни. Това дерби ли е? Изтезание за футбола. В Коматево даваме възможност на лумпените да убият и последната тръпка , останала от него.

Закрийте този мач докато не се изясни картинката. Защо пред празни трибуни? Защо не изгоним идиотите от  трибуните. Защо ботевисти и локомотивци не могат да се порадват на дербито си. Защото сме търпеливи идиоти.

БФС може да помогне с важно решение , като отмени едно свое глупаво решение. Да забрани официални мачове на базата в Коматево. Така е редно, колкото и да не ви харесва. Всъщност, на кой му харесва?

В неделя вечер ще е тихо като в параклис. Можете да чуете как се псуват футболистите и какво им крещят треньорите. Жестоко издевателство над  футбола! Това е все едно да вържите куче и да го влачите с колата си. Така ще изглеждат Ботев и Локо в неделя.

Футболът в Пловдив крещи от отчаяние в търсене на своя дом. Дали е Лаута, дали е Колежа, дали е  градския стадион, все едно. Няма дом.

Любомир Минчев