Колшрайбер отвя украинец на "София оупън"

снимка: sofiaopen.bg

Поставеният под номер 5 в схемата Филип Колшрайбер се класира за втория кръг на "София Оупън" в зала "Арена Армеец". Германецът надигра украинеца Серхий Стаховски с 6:2, 6:2 в интересен за наблюдаване двубой, в който един срещу друг се изправиха двама тенисисти, играещи бекхенд с една ръка. Колшрайбер очаква в следващата фаза победителя от двубоя между Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина) и Иржи Весели (Чехия).

Колшрайбер започна по-добре мача и успя да натрупа аванс от 3:0 и два пробива в първия сет. Стаховски върна единия от пробивите в четвъртия гейм, но веднага след това отново загуби подаването си, като петият гейм приключи с красив уинър от бехкенд по правата на германеца. Веднага след това Колшрайбер пак се пропука на свой сервис, но фестивалът на пробивите не бе приключил и в седмия гейм германецът спечели категорично подаването на съперника за аванс от 5:2. Серията от пробиви приключи в осмия гейм и Колшрайбер сложи край на първия сет със своя сервис - 6:2.

Втората част започна с пробив за Колшрайбер и той бе затвърден от германеца, макар че това не стана съвсем лесно. Перфектен минаващ удар на германеца му донесе нова точка за пробив при 30:40 в третия гейм, но Стаховски отговори с отлична атака на мрежата и печелившо воле за 40:40. Украинецът се пребори за гейма, затваряйки го с прецизен бекхенд-уинър по правата и не позволи авансът на противника му да стане твърде голям. Колшрайбер поведе с 3:1, а в петия гейм накара съперника си да положи доста усилия, за да удържи подаването си, но Стаховски все пак го стори - 2:3. Украинецът, на когото треньор в момента е Фабрис Санторо, обаче не успя да вземе нито гейм повече до края на продължилата едва 69 минути среща.

По-рано днес румънският квалификант Мариуш Копил срази младия южнокорейски талант Хюн Чунг с 6:2, 6:3, а холандецът Тиймо Де Бакер не даде сет на австралиеца Матю Ебдън - 6:4, 6:1. По този начин Де Бакер си осигури среща във втория кръг с поставения под №4 Андреас Сепи (Италия).