Колко щеше да струва да играе ЦСКА в А група?

снимка: Канал 3

Ръководството на ЦСКА е трябвало да плати 800 000 лева, за да не загуби професионалния си лиценз и да участва в "А" група през настоящия сезон. Разкритието направи един от мажоритарните акционери в клуба Ивайло Манджуков по време на гостуването си в "Зона Спорт" по телевизия RING.

Той уточни, че фамилия Манджукови е опростила парите, дадени за ЦСКА през миналия сезон.

"Трябваше да бъдат платени 800 000 лева, за да играе ЦСКА в "А" група, но не мисля, че оставането на клуба в този управленски състав, в който беше, щеше да е за добро.

Ако бяхме платили тази сума, Гриша Ганчев можеше да не се заеме с ЦСКА. Фамилия Манджукови вече няма финансови ангажименти към ЦСКА. За в бъдеще може да помагаме на клуба, не го изключваме.

Опростили сме парите, които сме дали за ЦСКА. Ние не сме имали възможността да ръководим ЦСКА. Задълженията на ЦСКА са 32 милиона лева. Отборът се срина по спортно-технически причини.

Това бе причината за загубата на титлата, както и противоречието между главните акционери”, заяви Манджуков в студиото на "Зона Спорт". "Вярно е, че имах разговори с Васил Божков за ЦСКА.

Той не искаше да оздравява клуба. Неговият проект бе с чисто ново дружество от "А" окръжна група. Господин Ганчев се свърза на по-късен етап с нас. Планът на Ганчев включва оздравяване на сегашното дружество.

Неговата цел е задълженията да бъдат редуцирани", каза още Манджуков.