Колко хиляди очакват ЦСКА от акциите?

снимка: Булфото

Публичната продажба на акции на ЦСКА се подновява днес. Тази сутрин ще бъдат обработени и направените заявки в събота. Тогава на  "Армията" работеше офис на инвестиционния посредник "Елана", като през целия ден имаше голям поток от привърженици, желаещи да закупят книжа.

Към 17:00 часа днес, когато приключва борсовата сесия, се очаква ЦСКА да е продал общо над 170 хиляди акции от началото на кампанията в петък. Ако това се случи, клубът ще е набрал повече от 500 хиляди лева. В първия ден на емисията общата бройка на продадените книжа бе 80 890 за 242 хиляди лева, а хората, оито си закупиха дялове, бяха 809. Още днес се очаква тяхната бройка да скочи поне двойно.

Директорът за връзки с инвеститорите Владимир Рупов пък съобщи пред вестник "Тема Спорт", че армейците ще започнат сериозна рекламна кампания през тази седмица.

"Бройката на служителите в офиса на "Армията" ще бъде увеличен. Има доста голям интерес, а очакваме той да нарасне още повече в сряда, когато е мачът с Лудогорец. През седмицата се надявам и постепенно да се разрешават проблемите в по-малките градове, където не всички желаещи могат да закупят акции. Това обаче не зависи от нас, тъй като не всички банкови клонове са лицензирани като инвестиционни посредници и нямат нужните кадри, за да обработват заявките. Ще разширим рекламната си кампания очакваме и сериозно активизиране от чужбина", разясни Рупов.