Коко Динев с призив за помощ за спасяването на Локо (Пд)

снимка: БТА/AP

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Константин Динев сподели пред "Дарик радио", че липсата на рекламодатели и свежи пари при "смърфовете" е голямата причина за неприятното финансово положение в клуба.

Както е известно, играчите и треньорското ръководство се оплакаха, че не са получавали пари в последните месеци.

Дори се стигна до момента, в който любимецът на феновете Мартин Камбуров си тръгна още преди да е приключил сезона, а веднага след края на мачовете оставка подаде и треньора Александър Станков.

Според Коко Динев, цялостното представяне на тима не е било лошо, но заради липсата на свежи пари в клуба, най-вече от реклама, всичко зависи от него. Това е и причината той да е готов да продаде отбора на всеки, който изяви желание да поеме издръжката на клуба.

"По всяко време съм готов да продам отбора. Ще разговарям с всеки, интересуващ се от бъдещето на тима. За догодина имаме осигурен лиценз, а в отбора няма нови дългове", разкри Динев.

Собственикът обаче начерта много тежко бъдеще и, ако не се намери финансов благодетел на тима, е възможно Локомотив да почне шампиона с юноши или дори да не играе в А група.