Кокала се заяде жестоко: Няма да сравняваме Грант и Роси - Авраам е бил на върха, италианецът - никъде

снимка: Булфото

Бившият треньор на Левски Емил Велев-Кокала изрази недоумението си от назначението на Делио Роси и избора му пред добрия му приятел Авраам Грант за поста старши треньор на "Герена". Той буквално се заяде с ръководството на "сините" и ги упрекна, че не са се спрели на израелския специалист, а на "анонимния" му италиански колега.

"За мен по-добрият вариант беше Авраам Грант. Не специално за мен. Аз дали щях да бъда негов помощник-треньор или не - никакво значение няма. Аз гледам чисто професионално - все пак как да сравнявам двете имена!? Единият къде е бил и другият къде е бил!? Единият е изгонен от 4-5 отбора. До 2015-та е бил някъде треньор, после не е бил треньор. А знаем името на Авраам Грант с какво е свързано - с национални отбори на Израел, шампион с Макаби (Хайфа) и Макаби (Тел Авив), Челси, Уест Хам, Портсмут. Изобщо не може да сложим на кантар двете имена. Каза ми "Щях да направя Левски шампион." И това е напълно постижимо", разкри Кокала пред "Спортал".

"За да се навие Грант да дойде в България да е треньор, значи е имал много сериозни амбиции и цели. Сигурно няма да спи по 20 часа на стадиона, както италианецът. Аз не знам на италианеца дали са му взели квартира или на стадиона ще спи? Без да се заяждам. Първо - не мога да споря, че този човек има качества, след като е бил треньор в Италия и то в големи отбори. Не мога да кажа нещо друго, но всичко е много относитено, докато не видим резултати. Може и дойде и Моуриньо тука и ако няма резултати и него ще го оплюем, нали?", изригна Велев.

Той сподели, че на Делио Роси ще му бъде много трудно, когато се срещне със суровата футболна действителност в България и каза, че Грант би се справил много по-удачно. "Ще видим в нашата обстановка в България той как ще възприеме нещата. Все пак той идва от Апенините, където футболистите, както се казва, са научени на всичко от малки. И сега тепърва ще се сблъска с много тежки неща в нашето първенство, с нашите футболисти и тези, които са новопривлечени".

"Според мен везните се наклоняват към това да нямат такъв шанс да спечелят титлата, но ще се радвам, ако вземат титлата, защото вече ми омръзна, като разговаряте с мен, да казвате, че съм последният шампион с Левски. Спомням си хубавите мигове, но дай Боже най-накрая Левски да стане шампион и тази страница да отпадне вече", каза шампионът на България от 2009 година.