Кокала: 10 години без трофей, в Левски вече свикнаха

Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев-Кокала не планира никакви тържества по повод десетата година, откакто изведе "сините" до титлата. Нещо повече - специалистът смята, че подобна годишнина без трофей на "Герена", е нещо недопустимо

"Десет години без титла и купа - това не може да се случва в отбор от ранга на Левски. Лошото е, че феновете свикнаха с това нещо. Сега си пишем десета загубена година. Това са пропилени пари и всичко. Дори и да се спечели баражът за Лига Европа, аз това не мога да го приема. Откърмен с титли на Левски и като футболист, а после и като треньор. Не е имало празна година! А сега... Слушам, че бюджетът щял да се намалява и да се налагат млади футболисти. Това звучи хубаво, но трябва да стане и с преследването на цели и спечелването на някакъв трофей. Хора, разберете го това - Левски не може без титли и купи! Левски е отбор, от който трябва да се изисква. Левски трябва да държи високо ниво", коментира Кокала пред "Тема Спорт".

"Предимството на Левски е, че не се бори за нищо и в последно време играе освободено. Съперникът знае отлично за какво играе. Дербито ще бъде оспорвано, но Левски няма от какво да се притеснява", каза Емил Велев по повод днешното дерби с ЦСКА.