Когато Златан Ибрахимович изгря на футболния небосклон

снимка: Guliver/Getty Images

Рубриката на Sporta.bg "Незабравимите голове" припомня на читателите на сайта за най-красивите попадения от миналото, като днес е ред на един феноменален рейд на Златан Ибрахимович, който преди 10 години шашна целия свят.

До 22.08.2004г. името Златан Ибрахимович не говори кой знае колко на футболната общественост, но след тази дата шведският национал е сред най-коментираните футболисти на планетата.

Причината е феноменалният гол на нападателя, който се превръна в най-добрия №9 през последните 10 години.

Тогава, срещу НАК Бреда в мач от първенството на Холандия Ибра избухна с гол, считан и до ден днешен за един от най-красивите във футболната история.

Той получава топката с гръб към вратата, зорко пазен от защитник. Без проблем с няколко елегантни движения той матира двама, за да нахлуе в наказателното поле, където с още три блестящи финта вкарва гол ала Марадона, залъгвайки накрая и вратаря на съперника.

Голът може да видите във видеото под статията, като не забравяйте, че тези финтове биват осъществени от човек, който е близо 2 метра висок... попадението беше обявено за №1 през 2004 от редица медии, включително и "Евроспорт".