Когато бразилската самба парализира Франция

снимка: Guliver/Getty Images

В рубриката "Незабравимите голове", Sporta.bg цели да ви припомни някои от най-забележителните попадения в историята на играта.

Футболът не случайно е определян за най-красивия спорт в света, тъй като чисто технически предразполага за атрактивни изпълнения от всякакъв тип.

През годините сме се нагледали на стотици шедьоври, изпълнени от всепризнати майстори на играта, като би било хубаво да си припомним някои от тях.

Подобно на Световното първенство в Испания през 1982 година, селекцията на Бразилия на Мондиал 86 в Мексико също предизвиква безброй възгласи на възхита.

До голяма степен "Селесао" разчита на големите си звезди отпреди четири години, като в състава на Теле Сантана блестят имената на гении като Зико, Сократес, Жуниор и Фалкао. В редиците на "Селесао" обаче има и някои нови попълнения в лицето на Бранко, Жулио Сезар и Карека, който вкарва гол след гол в местния шампионат с екипа на Сао Пауло.

И този път обаче "златистите" не успяват да стигнат до титлата, като Бразилия се препъва срещу европейския шампион Франция във фазата на 1/4-финалите. Мачът в Гуадалахара завършва при равенство 1:1, а при дузпите "петлите" са по-точни.

Попадението на Бразилия в редовното време обаче е истинско произведение на изкуството. "Селесао" разиграва феноменална акция в половината на Франция, която оставя защитата на противника в положение на "шахмат". Комбинация между Жуниор и Мулер завършва с подаване към непокрития Карека, който разстрелва Жоел Батс с мощен удар под гредата.

Насладете се отново на прекрасната атака на Бразилия срещу Франция на Мондиал 86: