Кобрата сипе закани: Връщам се на ринга през май и ще пребия поляк

Топ боксьорът ни Кубрат Пулев планира мач през май или юни в Чикаго. Новината обяви самият той пред fightnews.com. Яснота относно бъдещия двубой на Кобрата се очаква да има следващите седмици.

"С моя екип обсъждахме възможността за двубой срещу Томаш Адамек в Чикаго, но той е ангажиран с мач на 21 април в Полша и за него е твърде скоро да излезе пак на ринга на желаните от нас дати през май или юни", коментира Пулев.

Българинът в момента е в Чикаго, за да подкрепи по-малкия си брат Тервел, който ще има мач в петък срещу американеца Тристан Джеймс в полутежка категория. Кубрат посети залата в града "Уинтръст Арина" и остана впечатлен.

"Това е страхотно място за бокс. Чикаго е страхотен град с много българи, поляци и други нации, които с радост биха гледали интересни мачове. Сигурен съм в това. Ще се боксирам тук поне веднъж, а след това ще видим какво ще стане", коментира още Кубрат Пулев.

"Мога да срещна всеки, на всяко място, но бих желал да предизвикам полски съперник, особено Артур Шпилка, Мариуш Вах - ще ви бия в собствения ви град", каза още той.

Кубрат Пулев също така прогнозира, че световният шампион на WBC Дионтей Уайлдър ще победи в събота претендента Луис Ортис.

"Двамата са добри боксьори, но Уайдър ще спечели. Ортис въобще не трябваше да получава възможност да бие срещу Дионтей, защото беше хванат със забранени стимуланти. Не е честно спрямо другите боксьори, когато измамниците се връщат толкова бързо на ринга. Всеки, който е хванат с допинг, трябва автоматично да бъде дисквалифициран за две години. Но това е бокс, спорт без правила. Мразя измамниците, защото аз работя прекалено здраво, за да постигна всичко", каза Кобрата.