Кобрата с мъки се нави, ще се бие за пояса на IBF на уречената дата

Кубрат Пулев официално се съгласи да се качи на ринга на 28 октомври в Кардиф в битка за световната титла на Международната боксова федерация, която е притежание на опонента му Антъни Джошуа. Кобрата се е съгласил с датата и мястото на битката, макар да вдигна скандал, че мачът идва твърде скоро за него. Българинът обвини своя мениджър Кале Зауерланд, че действа зад гърба му при уговарянето на детайлите по споразумението. Пулев разкри, че няма абсолютно никакво време да се подготви за мегасблъсъка, но е казал, че ще се бие окончателно, информира "БТВ".

Най-добрият ни боксьор разполага с по-малко от два месеца за солидна подготовка, защото ще се изправи пред британското страшилище Джошуа. Ей Джей има 19 победи с нокаут от 19 мача и съвсем нормално кара всички свои противници да настръхнат. През април той смаза боксовата легенда Владимир Кличко, след което украинецът сложи точка на кариерата си и уби мечтите на феновете по целия свят да гледат реванш на зрелището, което сътвориха с британеца.

Пулев ще се опита да стане световен шампион в тежка категория от втория си опит. Първият бе през ноември 2014 година, когато Кобрата се изправи точно срещу Кличко, но бе отнесен без да окаже никаква съпротива. Това е и единствената загуба на роднаата боксова звезда, като той има 25 победи на сметката си. Кубрат вече е в Берлин, където тренира усилено под ръководството на Ули Вегнер. Двамата ще трябва бързо да мислят тактиката за сблъсъка с Джошуа, която трябва да е подбрана внимателно, защото всички знаят на какво е способен британецът.