Кобрата пълни джоба с 320 000 евро за 540 секунди на ринга

Кубрат Пулев е заработил по 555 евро за всяка секунда, прекарана на ринга в „Арена Армеец“, при боксовата среща с Нигерийския кошмар Самюел Питър. Крайната сума, с която ще се облажи българинът е над 320 000 евро, като твърдата сума е 120 000 евро, а към нея ще бъдат добавени 25% от приходите от билети. Останалите отиват у организаторите от "Зауерланд".

Кобрата изпълни предсрочно задачата си и си свърши работата за 540 секунди, колкото продължиха трите рунда. Самюел Питър получава 140 000 евро от наградния фонд на мача. Пулев сам взел решението да смени обичайния си "туш" при излизането на ринга - парчето Thunderstruck на AC/DC - със "Сто каба гайди". Вместо халат боксьорът бе наметнал традиционен ямурлук, а организаторът Кале Зауерланд призна, че е бил доста скептичен към настояването на боксьора.

"Излизането на Кубрат беше много специално, той си го избра сам", заяви германецът. "Малко му се ядосах днес следобед, защото не мислех, че това е зрелищно, но той сам така искаше - и да покаже, че е горд българин. И публиката видя това. Той наистина се гордее, че е българин, и сам доказа това", сподели треньорът му.