Кобрата е слаба ракия за Джошуа, няма да има бой между двамата

снимка: boxingscene.com

Световният шампион в супертежка категория на IBF Антъни Джошуа не иска да се изправя срещу Кубрат Пулев. Това става ясно за пореден път от думите на промоутъра на британеца Еди Хърн. Агентът разкри, че при успех на клиента му над Владимир Кличко в края на април, то следващата му цел бъде двубой с Дионтей Уайлдър или Джоузеф Паркър.

В този случай Джошуа може да пожертва пояса си на IBF, който той спечели през 2016 година, съобщава Xsport. Така Кобрата ще стане шампион, без да излиза на ринга, което като факт е добре, но като развитие на кариерата и признание - зле.

"Ситуацията е много подобна на тази, в която титлата си загуби Тайсън Фюри. Невъзможно е да събереш всички пояси и в същото време да организираш само мачовете, които феновете искат. От IBF обявиха, че, ако Джошуа победи Кличко, той трябва да се бие с Кубрат Пулев, който е задължителен претендент. Но ние сме много заинтересовани да организираме мач с Дионтей Уайлдър през лятото. Или с Джоузеф Паркър. Не ни се иска нещата да се развиват така, но, ако обстоятелствата ни принудят, Джошуа може да се откаже от пояса на Международната боксова федерация", обяви Еди Хърн.