Коалиция от бизнесмени спасява ЦСКА?

Коалиция е готова да влезе в ЦСКА, научи в. "Стандарт" от два независими източника. Оферта за покупка на акции е внесена в петък в канцелариите на "Армията" и се чака отговор от Александър Томов.

Става въпрос за хора около кръга "ЦСКА завинаги" и техни бизнес партньори с "червени" футболни пристрастия. За лице на коалицията може да бъде поканена една от големите легенди на 31-кратните шампиони.

От ЦСКА признаха, че сдружението около Александър Чакмаков е готово да вземе акции от "Лира Инвестмънтс" срещу инвестираните пари в строежа на терени и ремонта на Сектор "А". Офертата е сериозна, тъй като въпросната сума може да покрие дълга на клуба към спортното министерство за ползване на базите. Иначе Томов трябва да търси пари и за този борч, който възлиза на 1,6 милиона лева.

Очаква се в следващите дни мераклиите за акции трябва да излязат с официална пресконференция, на която да конкретизират намеренията си. Идеята им не е да вземат цялата власт, а да се направи общ фронт от 10 крупни инвеститора при "червените".

Развръзката зависи и от посещението на Стивън Ло в София. Милиардерът от Хонконг потвърди индиректно вчера в профила си за визитата. Той информира, че снощи тръгва към Европа по бизнес, а в петък се връща обратно в Азия на конни състезания.

Стивън Ло е голямата надежда на настоящата власт за финансова стабилизация. При негативен развой обаче е твърде вероятно Томов да потърси кръга около "ЦСКА Завинаги".