Ключови футболисти преподписаха с Арсенал

снимка: БТА/AP

Томаш Росицки и Пер Мертезакер преподписаха договорите си с Арсенал, информираха от клуба.

Двамата са считани за ключови футболисти в селекцията на Арсен Венгер и лично френският специалист е настоял преговорите с двамата да бъдат ускорени.

Росицки, чийто договор изтичаше в края на сезона, се очакваше да напусне отбора, но добрата му форма му заслужи ново споразумение, което ще го задържи на "Емиратс" до лятото на 2016 година.

"Много съм щастлив, че ще остана в отбора. Горд съм, че съм тук от толкова много време и, че това ще продължи. Радостен съм, че съм част от Арсенал и ще продължа да давам 100% от себе си", каза Росицки пред клубния сайт.

Мертезакер също подписа нов договор и, въпреки че от клуба не оповестиха с какъв срок е удължен контракта му, на Острова смятат, че той е до лятото на 2017 година.

"Много беше лесно да преподпиша с Арсенал. Тук съм вече две години и половина и знам, че имам подкрепата на всички в клуба, както и на феновете. Радвам се, че ще продължа да играя за Арсенал и ще дам всичко от себе си да спечелим колкото се може повече трофеи", сподели немският бранител пред клубния сайт.

Очакваше се и договорът на Венгер да бъде удължен, но засега това се отлага. В близките дни и Аарън Рамзи ще подпише нов контракт, който ще му осигури по 100 хиляди паунда седмично.