Клубовете вече няма да нападат съдиите преди мач

снимка: Булфото

Босовете на футболните клубове повече няма да нападат реферите преди двубоите срещите от А група.

Това оповести днес шефът на Съдийската комисия Никола Джугански, а споразумението е постигнато между него и представителите на водещите родни тимове.

Самият Джугански призна, че идеята е дошла от самите клубове, а при нарушения ще има и санкции. 

Освен това шефът на съдиите още веднъж потвърди, че от ЦСКА не са се явили с доказателства за нападките към Станислав Тодоров и темата е приключена.

Имаше представители на почти всички водещи клубове. Радващо е, че се разбрахме преди мачовете да няма нападки към съдиите. Хубаво е, че самите клубове се убедиха, че това не е правилно. Предложението дойде от тях и ако някой наруши това споразумение, може да бъде санкциониран.

Отборите сами отчитат, че по този начин притискат съдиите преди мач. Обединиха се и около това, че след мачовете не трябва да има нападки и да се запази добрия тон.“

Бяхме поканили представители на ЦСКА да докажат обидите към Станислав Тодоров. От клуба не дойдоха по-рано днес с такива доказателства, така че няма смисъл да ги коментираме. Кога ще бъде върнат Станислав Тодоров е друг въпрос.“

На срещата клубовете се обединиха около мнението че съдийството бележи напредък този сезон, в сравнение с миналата година,“ сподели Джугански.

Той е убеден, че Цветан Кръстев, който днес бе обявен за рефер на първия осминафинален сблъсък за Купата на България между ЦСКА и Левски, ще се справи с мача.

"Цветан Кръстев изсвири блестящо финала за Купата на България, както и няколко други важни мача, така че мисля, че ще се справи и с Вечното дерби", допълни шефа на съдиите.