Клозе: Роналдо е най-завършеният нападател за всички времена

снимка: БТА/AP

Германският национал Мирослав Клозе описа Роналдо като "най-завършеният нападател за всички времена".

Голмайсторът на Бундестима вече е реализатор номер 1 на световните първенства със своите 16 попадения, изпреварвайки Феномена с един гол.

"Той е изключителен футболист. В момента играя в Италия и всички смятат, че Роналдо е най-добрият играч, който е защитавал цветовете на отбор от Серия А. Това го казват почти всички, с които съм говорил.

За мен той беше най-завършеният нападател за всички времена", заяви 36-годишният Клозе, който преди Мондиал 2014 имаше 14 гола на световни първенства.

"Сигурно не е било приятно за него да бъде на стадиона, когато подобрих рекорда му в мача ни срещу Бразилия.

Когато вкарах 15-ия си гол на световни финали, Роналдо каза, че ме приветства в клуб 15. Сега мога да кажа, че Мирослав Клозе вече е в клуб 16 и всеки е добре дошъл да се присъедини", коментира нападателят на Лацио.

Клозе има общо 23 мача на четири световни първенства. "Ако спечелим мача за титлата срещу Аржентина в неделя, не мога да ви гарантирам нищо. Може да ме видите да празнувам като животно. Няма значение, че рядко пия алкохол", добави голмайсторът.

Клозе игра в загубения финал на Мондиал 2002, когато германците паднаха от Бразилия с 2:0, като и двете попадения бяха дело на Роналдо.