Клозе решава бъдещето си в националния отбор

снимка: БТА/AP

След като в неделя стана световен шампион с Германия на Мондиал 2014 Мирослав Клозе ще реши в следващите няколко дни дали да прекрати кариерата си в националния отбор.

Изминаха 12 години от Мондиала в Япония и Южна Корея, на който Клозе трябваше да преглътне загубата от Бразилия във финала. През 2006 и 2010 година немците завършиха първенствата с бронзови медали, а сега комплектът от медали на нападателя вече е завършен.

В Бразилия Клозе задмина по голове на световни първенства местния любимец Роналдо, вкарвайки своя 16-и. Изглежда, че моментът е подходящ да сложи точка, но самият футболист заяви, че ще обмисли решението си през следващите няколко дни.

"Все още не знам дали ще продължа в националния отбор. Ще преспя няколко нощи и тогава ще взема правилното решение", заяви нападателят на Германия пред медиите.

Той изрази с своята радост от спечелената световна титла:

"Това е невероятно и надминава всичко. Бяхме втори веднъж трети два пъти, но това сега е световна класа. Не мога да го проумея още. Винаги съм мечтал да седя тук горе и да вдигна купата, а не само да се налага да аплодирам победителите. Представянето на отбора беше важно и трябваше да останем спокойни, защото знаехме, че имахме повече качества, за да постигнем успеха."

Следващата цел пред Йоахим Льов е да задържи нивото на тима и да доминира международните форуми по начина, по който Испания го правеше от 2008 до 2012 година.